Начало / Списък с книги / Как да излекуваме фанатик (твърди корици)

Амос Оз

Как да излекуваме фанатик (твърди корици)

3.25 от 5 (16 оценки)

15.00 лв.

Поръчай онлайн (-10%) за 13.50 лв.

Категория: Художествена литература, Колекция "Амос Оз"

Тип корица: Твърда

Страници: 79

ISBN: 978-954-515-040-1

Размери: 14x21

Виж оценки в Goodreads
И така, как да излекуваме фанатика? Да преследваш шайка фанатици из афганистанските планини е едно. Да се бориш срещу фанатизма е съвсем друго. За съжаление нямам никаква представа как да хванем фанатиците в планините, но имам една-две идеи за природата на фанатизма и как ако не да го излекуваме, то поне да му вържем ръцете…
 
Аз искам да насоча вниманието си върху есето, което е дало и заглавието на книгата. То е по-малко от 25 страници, но всеки ред, всяка дума е добре премерена и със сигурност тези страници ще ви кажат много повече, отколкото повечето писатели биха ви казали в цели топове хартия и безкрайни поредици.

из ревюто на Lammoth в блога Lammoth's Bookshelf

 

Тук вече Оз не само е красноречив, но и невероятно семпъл. След като прави отлична аутопсия на фанатизма, той изтъква няколко „мерки за защита”.

из ревюто в блога "Книжен Жор"

 

Амос Оз прави много признания от свое име и от името на еврейския народ, показва грешки в мисленето и действията си; използва себе си като пример за фанатик, за да ни покаже грешките и проблемите произтичащи от това.

из ревюто на Змей в блога "Книгозавър"

 

Едва ли има по-сериозен и комплексен конфликт, който да заплашва сигурността на целия свят, от този в Израел и Палестина. И най-опасният подход, струва ми се, би бил да подценяваме значението му и да опростяваме причините за неговото появяване. Само религията ли е виновна? Или може би това е борба за парче земя?

из ревюто в блога "Изумен"

Вижте още