Начало / Списък с книги / Ходорковски. Автобиографична книга

Наталия Геворкян, Михаил Ходорковски

Ходорковски. Автобиографична книга

2.54 от 5 (61 оценки)

17.00 лв.

Поръчай онлайн (-40%) за 10.20 лв.

Категория: Нехудожествена литература, Биографии и мемоари, Публицистика, Документалистика

Тип корица: Мека

Страници: 656

ISBN: 978-954-515-172-9

Размери: 13x20

Виж оценки в Goodreads
Роден по времето на Хрушчовото затопляне, детството му минава през Брежневия застой, прави първите си големи пари в Горбачовата перестройка, става милионер в епохата на Елцин и пише тази книга като най-известния политически затворник при управлението на Путин. 
 
"Това, което ме сполетя, е част от всичко, което се случва в Русия. Случвало се е и преди, и с други. От книгите на Солженицин, Варлам Шаламов и Алексей Толстой можем да узнаем повече за съдбата на страната ни, отколкото от сухите хроники. В разказите на техните герои историята на родината ни е по-достоверно представена, отколкото в медиите. За това е тази книга."
 
Михаил Ходорковски
Кариерата на Ходорковски се развива стремително, а разказът през неговите очи е допълван от журналистката Наталия Геворкян, която задава по-широката рамка – на всичко, което се случва в Русия, на личните си наблюдения, на отношението си към самия Ходорковски в по-ранни времена, което никак не е било ласкаво, дава думата на купища от хората около него – някои приятели (все още), други откровено враждебно настроени. От думите им се формира един плътен образ на волеви човек с ясно съзнание за уменията и способностите си, с разбиране на реалността около него и възможностите да я трансформира според разбиранията си.

из ревюто на Христо Блажев в блога "Книголандия"

Вижте още