Начало / Списък с книги / Алфи и морското царство

Алисън Колпойс - илюстратор, Давина Бел

Алфи и морското царство

4.75 от 5 (8 оценки)

6.50 лв.

Поръчай онлайн (-23%) за 5.00 лв.

Категория: Художествена литература, Детска литература

Тип корица: Мека

Страници: 32

ISBN: 978-954-515-265-8

Размери: 21х25,5

Виж оценки в Goodreads
Българското издание на "Алфи и морското царство" прави световна премиера. 

Понякога е трудно да си смел.
Понякога просто не си готов…
Понякога усещаш онова чувство…
 
Алфи не е сигурен, че ще се справи с ролята на Капитан Морска звезда в училищното празненство. Затова майка му го води на специално място – градския аквариум, побрал цялото тайнство на водното царство. Там момчето разбира, че за всекиго има място, дори и за най-срамежливите.

Файлове

Авторката на книгата „Алфи и морското царство” Давина Бел си поставя за задача да напише книжка за стотиците малки момиченца и момченца, които трудно преодоляват страховете си. Най-важното, според нея, е родителите никога да не насилват боязливите си наследници – само тогава те имат шанс да преодолеят страховете си. Илюстрациите на Алисън Колпойс ще помогнат и на децата да го разберат.

из ревюто на Гергана в блога "Алиса в чизми"

 

Пълноцветните илюстрации на Алисън Колпойс разказват със свои думи премеждията на малкия Алфи и провокират децата да се гмуркат в историята отново и отново, докато осъзнаят, че за да си добър или обичан, не е необходимо да си идеален!

из ревюто на Вал Стоева в "Детски книги"

 

Хубаво е, че има и такива книги – не за децата шампиони, не за тези с многото приятели, не за онези, които винаги са център на вниманието. Защото има и такива, които не печелят първите места, чувстват се малко самотни и предпочитат да се скрият в ъгъла на стаята, вместо да се покажат на всички. И Алфи е такъв – иска да има камуфлаж, а не да изпъква като звезда на фона на тъмносиньото небе... или морскосиньото дъно.

из ревюто на Арги в блога "Четецът"

 

Прекрасно послание и интересни рисунки, които с различни съчетания на синьото описват един меланхоличен свят с размити форми.
из ревюто в блога "Изумен"
Написана от Давина Бел и илюстрирана от Алисън Колпойс, книгата е прекрасен артистичен ансамбъл на текст и рисунки, който ще ви накара тихо да се усмихвате, изпълнени със симпатия и съчувствие към едно срамежливо, притеснително момченце, което трябва да събере кураж и да се изправи пред своите страхове.
 
из ревюто в блога "Книжни криле"
Вижте още