Начало / Списък с книги / Упоритият крал

Кремена Пенчева - илюстратор, Доналд Бисет

Упоритият крал

5.00 от 5 (2 оценки)

4.00 лв.

Поръчай онлайн (-10%) за 3.60 лв.

Категория: Художествена литература, Детска литература

Тип корица: Мека

Страници: 32

ISBN: 978-954-515-266-5

Размери: 20,40х20

Виж оценки в Goodreads
Приказката „Упоритият крал” от Доналд Бисет възкръсва 37 години след появата й на български. Живот й даде художничката Кремена Пенчева, която ни въвежда във фантазния свят на английския писател, уголемен от нейното още по-разюздано въображение в цветове и форми. 
Ако сте от хората,  които непременно трябва да намерят смисъл и поука в прочетеното, можете да поразсъждавате дали си заслужава да живеем безсмислено и скучно, само защото това диктува социалният ни статус. Дали не е по-добре да проявим упоритост и да вървим по собствен път? Не е ли по-добре приятелите ни да бъдат малко „бодливи” (критични), а не просто „пухкави” (винаги съгласни)? 

из сайта "Детски книги"

 

Героят на Бисет извлича всичко най-хубаво от живота. Хем е крал и е много важен, хем държи да върши каквото си иска, защото другото всъщност е скучна работа. Много по-забавно е да боядисва оградата, да скача с парашут, да свири на барабани и да не слуша кралицата. Само че дори най-инатливите имат нужда от приятел. Нашият крал си избира животно от зоопарка, което като него е опако и бодливо. Но се оказва подходящо.

из блога "Алиса в чизми"

 
„Упоритият крал” е приказка на небезизвестния Доналд Бисет, чиито щуротии се оказват идеалното поле за действие от страна на Кремена. Художничката е илюстрирала книгата в своя разпознаваем, чаровен преизпълнен с детски непукизъм стил.
 
из блога "Книжни криле"э
Вижте още