Начало / Списък с книги / Десерти за отслабване

Анастасия Леви

Десерти за отслабване

5.00 от 5 (1 оценка)

6.00 лв.

Поръчай онлайн (-33%) за 4.00 лв.

Категория: Нехудожествена литература, Кулинария

Тип корица: Мека

Страници: 160

ISBN: 978-954-515-276-4

Размери: 13x20

Виж оценки в Goodreads
Прекаляването със захарта увеличава нивата на допамин в организма и ви кара да копнеете за още и още. Когато сте на диета, е още по-тежко, защото лишението засилва непреодолимо желанието за нещо сладичко. Крайното ограничение в един момент може да се превърне в стръв, на която не можете устоите. Тогава се нахвърляте на всичко в първата срещната сладкарница. И седмиците лишения могат да се обезсмислят само за минути.
 
Има обаче светлина в тунела на вечните диети и на стремежа към красива фигура. Докато сте на режим, няма нужда да се ограничавате с десертите. Правилно прочетохте! Има начин сладкишите да се приготвят така, че да не товарят тялото с калории и да са полезни за организма. В тази книга ще научите как става това!
Когато ядете нещо с високо съдържание на захар, това влияе върху вкусовите ви рецептори, стомаха и мозъка ви. Получава се специфично активиране на централната нервна система, пристрастяващо като при алкохола, цигарите и наркотиците.

Прекаляването със захарта увеличава значително нивата на допамин в организма и ви кара да копнеете за още и още. Когато сте на диета, е още по-тежко, защото лишението засилва непреодолимо желанието за нещо сладичко. Крайното ограничение в един момент може да се превърне в стръв, на която не можете устоите. Тогава се нахвърляте на всичко от витрината на първата срещната сладкарница. И седмиците лишения могат да се обезсмислят само за минути.

Има обаче светлина в тунела на вечните диети и стремежи към красива фигура. Докато сте на режим, няма нужда да се ограничавате с десертите. Правилно прочетохте! Има начин сладкишите да се приготвят така, че да не товарят тялото с калории и освен това да са полезни за организма.

В тази книга са подбрани само такива рецепти, които могат да се приготвят по време диета, а защо не и да влязат в постоянното ви меню. Вкусовите им качества не са по-различни от обичайните лакомства, така че спокойно можете да ги приготвяте за цялото семейство и никой няма да протестира.

В рецептите се залага на пълнозърнесто и безглутеново брашно, студено рафинирани масла, плодове, ядкови млека – все продукти, чиято калорийна стойност е по-ниска, а са и полезни за организма. Най-големият враг на хубавата фигура – захарта – пък е заместена от стевия, мед, кленов сироп, сироп от агаве, плодов сок, сушени плодове и др. Сладкишите в главата за десерти със стевия, разбира се, са с най-ниска калорийна стойност.

В повечето рецепти се използват ядкови млека, защото те са много по-нискоенергийни, но в същото време много по-полезни. Рецептата за правене на такова мляко е проста. Избраните ядки се смилат в блендер, като постепенно се налива вода до необходимата консистенция. След това се прецежда.

Все пак дори с тези нискокалорични десерти не трябва да се прекалява.
Вижте още