Начало / Списък с книги / Загадъчният Лулчев. Звездоброеца на царя

Яна Борисова - съставител

Загадъчният Лулчев. Звездоброеца на царя

3.50 от 5 (2 оценки)

6.00 лв.

Поръчай онлайн (-33%) за 4.00 лв.

Категория: Нехудожествена литература, Езотерика

Тип корица: Мека

Страници: 128

ISBN: 978-954-515-282-5

Размери: 13x20

* Кой е вездесъщият Лулчев, наричан още българския Распутин 
* Драматичната история за живота на тайния царски съветник 
* Какво е влиянието му над Борис III
* Съветите му за дълг и щастлив живот 
* Ритуали за здраве 
* Мисли и сентенции 
* Пророчествата му за България и за света 
Живот и съдба – на нечетна страница
 
Любомир Лулчев е познат едва на малцина специалисти, историци и изкушени от миналото у нас. По-известен е като „Звездоброецът на Царя”, заради близките му връзки и дългогодишната му работа с Борис III.
 
Животът и делата на Лулчев са обвити в мистерия и загадки за широката аудитория. За него не се знае като за гадател, не го причисляват в графата на известните пророци. Никой не може да се похвали, че го е чувал да гледа на боб или кафе, да врачува в общоприетия смисъл на думата, да приема болни, на които да помогне с илачи или да упъти към изцеление. Точно обратното - името му се свързва с царския двор като съветник на монарха в по-щкъсните години и като безупречен военен авиатор в юношеството си.
 
Малцина знаят и подозират превратната му съдба, преплетена с няколко различни политически режима и фатално белязана от драматичните промени в страната.
 
Лулчев се ражда през 1886 г. в Кнежа, в семейството на възрожденци от копривщенски род. Семейството настоява младият наследник да учи медицина и за подрастващия Любомир това е прекресна перспектива, тъй като отрано се върти край дядо си по майчина линия, увлечен от работата му. Дядото е бил изтъкнат лечител и ясновидец и момчето явно е наследило страстта му.
 
В продължение на две години Лулчев учи медицина в Букурещ, а после прави рязък завой и завършва военно училище в София. Всъщност, за будния младеж това не са разнопосочни предмети – за него интересът към военното дело и социалния живот на държавата се съчетава перфектно с изучаването на анатомията и генезиса на болестите. Именно този синтез му отваря очите за окултната материя.
 
След дипломирането си от военното училище, Лулчев е изпратен да следва авиация в Англия и се дипломира като пилот на английските военно-въздушни сили. Тогава именно се проявяват за първи път и свръхестествените му способности. По време на едно официално събитие, събрало всички курсисти, всички очакват появата на тогавашния британски премиер. Той обаче не идва. Младият Лулчев спокойно съобщава на цялата зала, че политикът е претърпял инцидент и затова няма да се появи. Никой не му вярва, но само след час става ясно, че премиерът е претърпял сериозна катастрофа и е откаран със счупен крак в болница. Всички са в шок – Любомир не е напускал залата и няма откъде да узнае за станалото.
 
Смята се, че именно годините, които Лулчев изкарва в Англия, обогатяват и развиват интереса му към окултното и езотериката. Поред различни изтичници тъкмо на Острова авиаторът е започнал системно да се интересува от мистика и философия и да чете произведения на раз?%B
Вижте още