Начало / Списък с книги / Любовниците на властта. Хроника на скандалните изневери

Иван Първанов

Любовниците на властта. Хроника на скандалните изневери

5.00 от 5 (7 оценки)

10.00 лв.

Поръчай онлайн (-40%) за 6.00 лв.

Категория: Нехудожествена литература, Публицистика, История, Документалистика

Тип корица: Мека

Страници: 224

ISBN: ISBN 978-954-515-337-2

Размери: 13x20

Виж оценки в Goodreads
Властта носи привилегии, но и самозабрава. Човек лесно се отдава на пороците си, мислейки се за неуязвим, но когато си на върха, нищо не убягва от светлината на прожекторите. Сред най-одумваните слабости на управляващите са… жените.
 
Коя е българката, която бди над съня на Кемал Ататюрк? Кои красавици топлят леглата на Стамболов и Фердинанд? На кого пише любовни писма Ленин? Кой поставя начало на любовните скандали в Белия дом? Кой присъства на частните партита на Силвио Берлускони?
 
Отговорите на тези въпроси, а също и още десетки неизвестни досега пикантни истории, извадени изпод чаршафите на диктатори и политици, ще откриете в „Любовниците на властта“.
УВОД
 
Властта е нещо магнетично и желано. Тя носи привилегии, облаги, а много често и самозабрава. Издигнали се до върха на държавното управление, „богоизбраните” често отприщват бента на своите тайни пороци, страсти и влечения. Които всъщност не са нищо повече от обикновени човешки слабости, така характерни и за всички останали „простосмъртни”.
 
Най-разпространената и уж най-безобидна слабост на държавните мъже е към жените. Властта и силата, които тя дава, несъмнено привличат и самите дами. За много от тях една връзка със силния на деня е въпрос на слава, престиж и не на последно място, разбира се, на материални облаги. За самите властници извънбрачните връзки също са знак за сила, власт и мъжественост. Чрез тях те показват, че са могъщи и недосегаеми и че могат да си позволят неща, недостъпни за плебеите.
 
В Съветския съюз и останалите комунистически страни на теория е наложен един строг морал, който забранява извънбрачните връзки. Семейството е основната клетка на здравото социалистическо общество, тръбят лидерите на новата идеология и заклеймяват всяка интимна връзка и близост извън него. Разводът е нещо нежелано, а изневярата и прелюбодействието са абсолютно несъвместими с новия комунистически морал. Греховете, които така страстно и патетично заклеймяват от ораторската трибуна, обаче се оказват най-сладки за партийните другари от върховете на властта. И това като че ли важи най-силно за съветските вождове от Кремъл. Докато съпругата
Вижте още