Начало / Списък с книги / 67 сутрини

Недялко Йорданов

67 сутрини

4.40 от 5 (10 оценки)

7.00 лв.

Поръчай онлайн (-20%) за 5.60 лв.

Категория: Художествена литература, Поезия, Поредици, Колекция "Недялко Йорданов"

Тип корица: Мека

Страници: 128

ISBN: 9789545154324

Размери: 13x20

Виж оценки в Goodreads
Не ми се беше случвало, но се случи...
Отначало ме беше обзела паниката от отлитащото време....
И от там – неистовото желание да успея да изкажа всичко,
което до сега съм пропуснал да споделя...
Случи се в ранна есенна сутрин, когато едва се развиделяваше....
Продължи в тъмните зимни часове от 4 до 7...
Не беше навик, а необходимост...
Пишех тези стихотворения някак на един дъх...
И бързах да ги споделя във фейсбук...
И чаках с нетърпение отзивите на моите приятели по
страница....
И извън нея...
Оказа се, че те всяка сутрин ги чакат и настояват да не
спирам...
Не спрях...
А се опитвах да спра.
И така... 67 сутрини!
Сега вече наистина съм изрекъл достатъчно и е време да
събера всичките стихотворения на едно място...
Ето ги!
В тази книжка...

Близо 150 почитатели на обичания поет Недялко Йорданов препълниха централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” на 20 март 2018 г., вълнуваха се и аплодираха прекрасните му стихове и песни. Събра ги премиерата на новата стихосбирка на големия творец „67 сутрини“. Сред публиката бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, проф. Огнян Герджиков, директорът на Националния литературен музей Атанас Капралов, политоложката доц. Татяна Буруджиева.
 
„Радваме се, че сме домакини на представянето на книгата на един от най-големите съвременни поети! Това е 26-ото издание на клуб „Писмена“, то се случва в първия ден на пролетта и само ден преди деня на поезията и това не е случайно”, приветства госта Стефка Рангелова от "Писмена" и му поднесе от името на библиотеката тефтерчето на Левски на електронен носител – издание на авторитетната институция.
 
 
„Роден поет! Роден човеколюбец! Роден патриот! Роден мъдрец! – каза проф. Анастасия Семова в специално слово, - Стихотворенията на Недялко Йорданов трябва да се препредават, да живеят и да будят поколения наред! Живей, Недялко, поне 100 години и пиши, и пей и пак пиши! Повярвай! Има смисъл!”
 
Поетът раздаде безброй автографи върху томчето с логото на „Милениум“, на снимката на чиято корица той е седнал пред своя лаптоп. Това е подсказване, че книгата "67 сутрини" е родена не на хартия, а в дигиталното пространство и социалните мрежи, които все повече обсебват живота ни. В крак с времето творецът месеци наред пише по едно стихотворение всяка сутрин и веднага го споделя в „страниците си във фейсбук. Последователите и приятелите му посрещат с радост и очакват с все по-голямо нетърпение тези задочни срещи като вълнуващ дар. В крайна сметка поетичните късове, получили овациите на читателите още с раждането си, съставят премиерния сборник.
Недялко Йорданов и композитърът Хайгашод Агасян изпяха много песни от новия диск на поета „Всички мои песни“ и превърнаха вечерта в незабравим спектакъл за гостите на премиерата.
Вижте още