Начало / Списък с книги / Енциклопедия на отровите

Теменуга Пенчева, Гергана Ингилизова, Евгения Талева

Енциклопедия на отровите

5.00 от 5 (4 оценки)

14.00 лв.

Поръчай онлайн (-20%) за 11.20 лв.

Категория: Нехудожествена литература, Документалистика, Енциклопедии

Тип корица: Мека

Страници: 224

ISBN: 978-954-515-439-3

Размери: 13x20

Виж оценки в Goodreads

ПЪЛНО ОПИСАНИЕ

Те са страховити, опасни, смъртоносни. Не оставят следи, но очертават пътищата на историята. Безмълвни и подмолни са, но играят главна роля в литературата, филмите и новините. Обсебили са ежедневието ни, едновременно ни очароват и плашат.
От векове отровите са познати като любимо средство на безскрупулните владетели за преодоляване на пречките по пътя към властта. С тях си служат знайни и незнайни отровители, когато искат да се освободят от врагове. Десетки растения, гъби и животни от древността са били ценени и почитани заради отровата, извличана от тях. В съвременността с развитието на технологиите се появяват все по-нови и нови отрови, които поглъщаме дори без да знаем.
Макар и опасна, темата за отровите е изключително актуална и днес, затова по нея не бива да се мълчи. Тази книга събира най-известните и силни токсични вещества, съответните препоръчвани антидоти, както и любопитни факти, свързани с използването на летални дози в живота и в изкуството. С нейна помощ читателите сами ще могат да разпознават симптомите на отравянията и ще знаят как действат в случаи на остри интоксикации.
Вижте още