Начало / Списък с книги / Пясъчния човек. Разкази на ужаса

Стивън Кинг, Хенри Кейн, Александър Грин, Хърбърт Уелс, М. Р. Джеймс, Оскар Уайлд, Лафкадио Хърн, Ейбрахам Стокър, Хенри Джеймс, Джоузеф Шеритан Ле Фаню, Вилхелм Хауф, Евгений Баратински, Уошингтън Ървинг, Е.Т.А Хофман, Марк Твен, Едгар Алън По

Пясъчния човек. Разкази на ужаса

4.80 от 5 (5 оценки)

16.00 лв.

Поръчай онлайн (-20%) за 11.20 лв.

Категория: Художествена литература, Съвременна проза

Тип корица: Мека

Страници: 272

ISBN: 978-954-515-457-7

Размери: 14x21

Виж оценки в Goodreads

ПЪЛНО ОПИСАНИЕ

Почти всички знаменити световни писатели, редом с разнопосочните си интереси и търсения в сферата на сериозната литература, неизменно са се изкушавали да опишат своята представа за ужасното в живота. За едни то е в духовете на мъртвите и в опитите им да се свържат с настоящето, за други е часът на разплата за извършените грехове, трети от авторите залагат на неочакваното, абстрактното, необяснимото в общоприетите ценности, с което се сблъскваме и го преживяваме по нетрадиционни начини.
Историите в тази книга изследват дебрите отвъд пределите на човешкия разум и разказват както за пришълците в нашия живот, така и за онези тъмни сили, стаени в душата ни, които понякога си пробиват път навън и ни променят до неузнаваемост. Истински или въображаеми, безплътни или осезаеми - всички те оставят своите знаци по земния ни път и само чистата съвест няма защо да се бои от тях, когато удари полунощ.
Вижте още