Начало / Списък с книги / Досието Скрипал. Животът и неуспешната смърт на един руски шпионин

Марк Ърбън

Досието Скрипал. Животът и неуспешната смърт на един руски шпионин

5.00 от 5 (3 оценки)

18.00 лв.

Поръчай онлайн (-50%) за 9.00 лв.

Категория: Художествена литература, Криминални книги, Нехудожествена литература, Биографии и мемоари, История, Други, Документалистика

Тип корица: Мека

ISBN: 978-954-515-483-6

Размери: 16,5x23

Виж оценки в Goodreads

ПЪЛНО ОПИСАНИЕ

Кой е Сергей Скрипал? Кой желае смъртта му? Наказание за изменника на родината или разчистване на стари сметки е покушението срещу него? Наистина ли асът в новата шпионска война между Русия и Запада е бил двоен агент?
 
В течение на няколко месеца преди инцидента в Солсбъри журналистът от Би Би Си Марк Ърбан единствен провежда серия от интервюта с полковника от руското военно разузнаване Сергей Скрипал, топшпионина на Великобритания.
 
В тази книга е представена не просто неуспешната акция по отравянето, но е проследена цялата история на нашумелия агент още от детството му в Калининград, през службата в десантните части и първите му мисии в чужбина, чак до вербуването му от МИ6, разкриването му и последвалата размяна срещу заловени в САЩ руски шпиони.
 
Основна част в уникалното изследване на британския журналист заема и разразилата се след покушението информационна война, в която замесените страни не се свенят да изкривяват фактите и да манипулират общественото мнение.
 
Изключително добросъвестно журналистическо разследване – разумно, навременно и отрезвяващо.
Джон льо Каре
Вижте още