Начало / Списък с книги / Литературен гастроном. 101+ рецепти от любими произведения

Колектив

Литературен гастроном. 101+ рецепти от любими произведения

5.00 от 5 (3 оценки)

20.00 лв.

Поръчай онлайн (-40%) за 12.00 лв.

Категория: Художествена литература, Нехудожествена литература, Биографии и мемоари, Кулинария

Тип корица: Мека

Страници: 384

ISBN: 978-954-515-478-2

Размери: 16,5x23

Виж оценки в Goodreads
Знаем ли с какво обядва лакомникът Портос от „Тримата мускетари“? Помним ли с какво
гощават ненаситния Чичиков от „Мъртви души“? Сещате ли се за предпочитаните от Мегре и Еркюл Поаро блюда? А в коя книга госпожа Хъдсън приготвя пиле за гениалния Шерлок Холмс? Какво вечеря Билбо Бегинс, когато джуджетата се изсипват в дома му? А как се сервира храната в книгите на Дъглас Адамс? И какво ни е необходимо, за да приготвим изключителните „Кални мъжки ботуши“ – коронната рецепта на леля Ог, или пък знаменитото „вино от глухарчета“? 
Ако искате да обогатите кулинарните си умения и да опитате от ястията, с които е „преяждала“ белетристиката през вековете, тази книга ще ви предложи точните им рецепти.
„Литературен гастроном“ представя кулинарните тайни, които са ни завещали с безсмъртните си книги 80 велики писатели на всички времена - от Бокачо и Даниел Дефо та чак до любимата на малки и големи мегаписателка на 21. век Джоан Роулинг. Ястията, които те сервират на героите си, ще ви отведат на незабравима разходка през вкусовете и гастрономичните удоволствия в литературата, ще ви върнат спомена за любимите книги и със сигурност ще засилят апетита ви както за кулинарни експерименти, така и за още четене.

Вижте още