Начало / Списък с книги / Мракът в сърцето ми

Ашли Одрейн

Мракът в сърцето ми

3.40 от 5 (5 оценки)

20.00 лв.

Поръчай онлайн (-40%) за 12.00 лв.

Категория: Художествена литература, Съвременна проза, Трилъри

Тип корица: Мека

Страници: 272

ISBN: 978-954-515-539-0

Размери: 14х21

Виж оценки в Goodreads

ПЪЛНО ОПИСАНИЕ

„Смразяващ разказ за тъмната страна на майчинството. Неудобен, остро провокативен роман, който няма да оставите до последната страница.“
Вашингтон Пост
 
Блайд Конър е уверена, че е готова да бъде любяща и грижовна майка за дъщеря си Вайълет – истинска майка за пример, каквато самата тя никога не е имала. Но докато се грижи за нея с цялата си любов, осъзнава, че момиченцето й съвсем не е като другите деца.
Каква е истината? Въобразява ли си Блайд? Нещастни случаи ли са загадъчните събития в семейството й? Сладка мъка или мъчителна сладост ще е майчинството й, към което е пристъпила с такова трепетно очакване?
 
„Мракът в сърцето ми“ е спиращо дъха четиво за най-дълбоките женски страхове, за тъмната страна на майчинството, за съмненията и фиксациите, на които никой не подозира, че е способен. Напрегнат психологически трилър, който поставя на изпитание всичко, което знаем за семейството, и повдига въпроса можем ли и доколко трябва да вярваме на инстинктите си.
Ашли Одрейн танцува по ръба на хоръра, като съчетава в романа си елементи от „Бебето на Розмари“ от Айра Левин, „Трябва да поговорим за Кевин“ от Лайънъл Шривър и „Момичето от влака“ на Паула Хоукинс. Книгата й е най-искреният и реален портрет на майчинството, който досега някой е посмявал да обрисува, а темите, които повдига, ще продължат да владеят мислите ви дълго след като затворите последната страница.
 
„Книга за опустошителните последици на миналото и това как никога не познаваме истински дори най-близките си хора.“
Ким Едуардс, автор на „Дъщерята на пазителя на спомени“
Вижте още