Начало / Списък с книги / Смъртоносен мрак

Майк Оумър

Смъртоносен мрак

5.00 от 5 (1 оценка)

20.00 лв.

Поръчай онлайн (-15%) за 14.00 лв.

Категория: Художествена литература, Трилъри, Криминални книги

Тип корица: Мека

Страници: 319

ISBN: 9789545155697

Размери: 84x108

Виж оценки в Goodreads

ПЪЛНО ОПИСАНИЕ

Какво е да мислиш с ума на сериен убиец? Да проникваш в най-скритите кътчета на съзнанието му? Да виждаш света през неговите очи? 

Зоуи Бентли е криминален психолог и консултант на ФБР, а специалността й са неразкритите престъпления. В този напрегнат трилър тя и партньорът ѝ специален агент Тейтъм Грей се изправят не срещу един, а срещу цели двама серийни убийци – зловещо преплетени в смъртоносна надпревара. 

Онлайн видео на момиче, заровено живо с етикет: "Експеримент № 1", е стартът на поредицата от ужасяващи престъпления. Потребителят, който го излъчва в мрежата, се е нарекъл „Шрьодингер“, и още преди полицията и ФБР да успеят да реагират, колегите на Зоуи откриват втора жертва на зловещия експериментатор. А в същото време изплува и друг кошмарен образ от миналото на консултантката, която сама е оцеляла по чудо от лапите на сериен убиец. Така Зоуи се оказва въвлечена в опасна игра на умове, в която ловецът и плячката постоянно разменят местата си. 

Ще успее ли психоложката да предусети намеренията на килърите и да разпознае следващата им жертва? Или тъмнината, в която се крият чудовищата, е по-смъртоносна от самия мрак? 

Първокласна детективска мистерия, която ще ви държи будни дълго след последната страница.

Лил Ред, Life

 

Една от най-добрите книги в жанра - с ярки образи, напрежение и висок адреналин. До края читателят се пита кой е ловецът и кой - плячката.

Рей Палън, Bookreporter 

 

 

 

Вижте още