Начало / Списък с книги / Радой Ралин: Събрано

Радой Ралин

Радой Ралин: Събрано

5.00 от 5 (8 оценки)

25.00 лв.

Поръчай онлайн (-15%) за 21.25 лв.

Категория: Художествена литература, Поезия

Тип корица: Мека

Страници: 448

ISBN: 978-954-515-578-9

Размери: 14x21

ПЪЛНО ОПИСАНИЕ

Юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на големия писател, поет и сатирик Радой Ралин, което побира всички негови знакови произведения. 

Радой Ралин (псевдоним на Димитър Стоянов, 23.04.1922 – 21.07.2004 г.) е може би най-колоритният български поет, писател, сатирик, епиграмист, драматург и дисидент. С всяка от творбите си и с примера на собственото си страдалческо битие той докрай защитава принципите на свободата и вечните човешки ценности, като не се бои да осветлява и критикува разнообразните обществени недъзи.

Настоящото издание отбелязва 100-годишнината от рождението му с една съдържателна разходка по пътя на неговото забележително творчество.

 

Радой беше и си остана извън рамките на обичайното, един необикновен човек, не по мярка и надскочил времето, в което живяхме (...) стърчеше с няколко глави над духовното примиренчество.

Рада Александрова

 

Нашата история, социология, национална психология, нашата литература едва ли скоро ще кажат толкова истини по своите предмети, колкото е казал Радой в своето творчество.

Светлозар Игов

 

 Той беше призван да създава. Да създава стихове, които потушават страховете ни, и да отстоява не идеологии, а идеи…

Вихрен Чернокожев

 

От творбите на Радой Ралин можем да научим най-важните уроци за случващото се с България и със света от април 1922 година до днес.

Георги Цанков

 

Един Радой – така ще се казва мярката за честност и неподкупност във всяко време на корупция, на мошеничество, на лъжа и лицемерие.

Недялко Йорданов

 

 

Вижте още