Начало / Списък с книги / Свети Иван Рилски: Завет и изцеления

Катрин Милева

Свети Иван Рилски: Завет и изцеления

5.00 от 5 (3 оценки)

12.00 лв.

Поръчай онлайн (-15%) за 10.20 лв.

Категория: Нехудожествена литература, Езотерика, Нетрадиционна медицина

Тип корица: Мека

ПЪЛНО ОПИСАНИЕ

Свети преподобни Йоан Рилски Чудотворец, както официално е известен в православната църква, от векове е смятан за най-великия български светец и отшелник. Още приживе го наричат „земен ангел" и "небесен жител".

Славата му обаче далеч не е само заради силната му вяра и отшелнически живот. Всеобщата любов ком него е преди всичко заради заслугите му към българския народ, а също и заради неизменната целебна помощ, която оказва на всеки, който със сърце и вяра отправи молитва пред мощите му или пред някоя от чудотворните му икони. Хората просто знаят, че той е духовният закрилник на страната ни в трудни мигове, покровител в нужда на всеки българин, небесен пазител на родината и застъпник пред Бога за българския народ.

И все пак - кой всъщност е той? Какво е сторил приживе и какво след смъртта си? Прост овчар или царски син е? Истински ли е заветът му? Защо през вековете няколко нации спорят за права над мощите му? И защо все по-често съседните народи се опитват да си присвоят името му и да се ползват от славата му?

Всичко това, както и още много неизвестни досега тайни ще научите от страниците на тази книга.

Вижте още